家族で食べたい!平成最後の年越しそば2選って動画が話題らしいぞ-
1回見たら満足しちゃったなあ~もういいや・・
投稿したのが12/31 02:00で47477も再生されてるってすごいな
わたしの動画が好きで好きでたまらないおまえら~
低評価18いくのかい、いかないのかいwwwww
低評価18wwwww
Tasty Japanこれは・・もはや死亡フラグか・・・?なんなのか・・
この動画はちょっと魅力的~で背負い投げー
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ぜひ作ってみてくださいね!
00:04 鶏南蛮そば
00:54 かき揚げそば鶏南蛮そば
2人分
材料:
そば(乾麺) 200g
鶏もも肉(ひと口大) 200g
長ねぎ(3cm長さに切る) 1/2本
サラダ油 小さじ1だし汁 600ml
みりん 大さじ2
しょうゆ 大さじ3万能ねぎ 適量
作り方:
1.鍋にサラダ油を引いて中火に熱し、鶏もも肉、長ねぎを加えて両面こんがりと焼く。2.みりん、しょうゆ、だし汁を加えて5分ほど煮込む。
3.別の鍋に湯を沸かし、そばを袋の表記時間通り茹でて流水で洗い、しっかり水気を切る。
4.器にそばを盛り、(2)をかけ、万能ねぎをのせたら、完成!
かき揚げそば
2人分
材料:
そば(乾麺) 200g■かき揚げ
玉ねぎ(くし切り) 100g
にんじん(千切り) 40g
三つ葉 20g
薄力粉 大さじ2
サラダ油 適量
■衣
薄力粉 大さじ2
片栗粉 大さじ1
水 大さじ3■つゆ
だし汁 600ml
みりん 大さじ2
しょうゆ 大さじ3長ねぎ(小口切り) 適量
作り方:
1.ボウルに玉ねぎ、にんじん、三つ葉を加え、薄力粉大さじ2を全体にまぶす。2.別のボウルに衣の材料を全て加えてさっくりと混ぜ、(1)に加えてサッと混ぜ合わせる。
3.フライパンにサラダ油を1cmほど熱し、中火にかける。(2)を4等分して円形に広げる。2〜3分こんがりと焼いたら裏返し、もう片面も色付いたら取り出す。
4.つゆを作る。鍋にだし汁を入れて火にかけ、沸騰したらみりん、しょうゆを加えてひと煮立ちさせる。
5.別の鍋に湯を沸かし、そばを袋の表記時間通り茹でて流水で洗い、しっかり水気を切る。
6.器にそばを盛り、つゆをかける。かき揚げ、長ねぎをのせたら、完成!
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(English Recipe)Chicken Nanban Soba
Servings: 2INGREDIENTS
200 grams uncooked soba noodlesSoup
1 teaspoon vegetable oil
200 grams chicken thighs, roughly chopped
½ green onion, white part only, roughly chopped, plus green part, thinly sliced, for garnish
2 tablespoons mirin
3 tablespoons soy sauce
600 milliliters dashi stockPREPARATION
Cook the soba noodles in a large pot of boiling water according to the package instructions. Drain and set aside.
Make the soup: Heat the oil in a large pan over medium heat. Add the chicken and green onion, and cook for about 5 minutes, until browned.
Add the mirin, soy sauce, and dashi stock, and bring to a boil. Boil for 1 minute, then remove from the heat.
Add the noodles to serving bowls. Ladle in the broth and top with the chicken and green onion. Garnish with thinly sliced green onion.
Enjoy!Non-Fried Kakiage Soba
Servings: 2INGREDIENTS
200 grams uncooked soba noodlesBatter
2 tablespoons all-purpose flour
1 tablespoon cornstarch
3 tablespoons waterKakiage
100 grams white onion, thinly sliced
40 grams carrot, sliced into matchsticks
20 grams Japanese parsley, roughly chopped
2 tablespoons all-purpose flour
Vegetable oil, for fryingSoup
600 milliliters dashi stock
2 tablespoons mirin
3 tablespoons soy sauceThinly sliced green onions, for garnish
PREPARATION
Cook the soba noodles in a large pot of boiling water according to the package instructions. Drain and set aside.
Make the batter: In a medium bowl, combine the flour, cornstarch, and water, and whisk to combine.
Make the kakiage: Add the onion, carrot, and Japanese parsley to a shallow dish. Sprinkle the flour over the vegetables and toss to coat.
Pour the batter over the vegetables and mix until well coated.
Heat the oil in a large pan until it reaches 350°F (180˚C). Spoon the kakiage into the hot oil in 2 bunches and fry, flipping once, for about 3 minutes, until golden brown. Transfer to a paper towel-lined plate to drain.
Make the soup: In a small pan over high heat, combine the dashi stock, mirin, and soy sauce. Bring to a boil and cook for 2 minutes, then remove from the heat.
Add the noodles to serving bowls. Ladle in the broth and top with the kakiage and thinly sliced green onion.
Enjoy!
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