【手作りバレンタイン】ホットケーキミックスで簡単!生チョコサンドクッキーの作り方🍫 /ホワイトデー /How to make Raw Chocolate Sandwich Cookies

バレンタインにピッタリな生チョコサンドクッキーです。
ホットケーキミックスと板チョコで簡単に作れて、サクサクのクッキーと濃厚なチョコが楽しめるので、ぜひお試しください😊

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葉もれ日Kitchen
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【材料】 12個分(4cm×6cm)
<クッキー生地>
ホットケーキミックス 150g
無塩バター 70g
ココアパウダー 10g
牛乳 大さじ1

<チョコレート生地> 18cm×18cm型
ミルクチョコレート 100g
ブラックチョコレート 150g
生クリーム 150ml
無塩バター 10g

【作り方】
1. ボウルにホットケーキミックスとココアパウダーを入れて混ぜ、1cm角くらいにカットした冷たいバターを加えます。
2. 指先でこすり合わせてバターをつぶしながら粉類とバターをなじませ、そぼろ状にします。
3. 牛乳を加えてざっくり混ぜ、ひとまとめにしてラップに包み、冷蔵庫で15分程休ませます。
 ※すぐに焼くと膨らむので、少し休ませます。
4. 台にラップを敷いて生地をのせ、さらにラップを重ねます。
5. クッキー生地を3㎜の厚さに伸ばし、4㎝×6㎝にカットします。
6. 180℃に予熱したオーブンで10分焼きます。
※オーブンがなければ、トースターでも代用できます。
  アルミホイルをトースター用の天板に敷いて、その上にクッキー生地を並べてください。その上になるべく生地にくっつかないようにアルミホイルを被せて、180℃前後か約800Wで、クッキーの底に焼き色が付くまで約8分焼いてください。その後アルミホイルを取り、クッキーの端が薄く色付くまで1~2分焼きます。焼き終わったらそのままトースターの中で置き、冷めたら完成です。焼きたてのクッキーはやわらかく崩れ易いので、冷めてから触ってください。トースターの場合は非常に焦げやすいので、目を離さないでください。

7. 粗熱が取れたら、網などに乗せてしっかり冷まします。
8. チョコレートを細かく刻み、ボウルに入れます。
9. 別のボウルに生クリームを入れて600Wのレンジで40秒加熱します。
10. 生クリームが温まったら、チョコレートのボウルに流し入れ静かに混ぜます。
11. 無塩バターを加えて、さらに混ぜ溶かします。
12.クッキングシートを敷いたバットに流し入れて冷蔵庫でしっかり固めます。(2時間以上)
13.しっかり生チョコが固まったらクッキーより少し小さめにカットします。
 ※生チョコはナイフを温めると綺麗に切れます。
14. 温めたナイフで軽く生チョコの表面をなぞり、表面を溶かします。
15. クッキーをのせて接着します。裏返してもう片方も同じように接着します。
16. お好みでチョコペンなどでデコレーションしたら完成です。

Ingredients: for 12 pieces(4cm×6cm)
<Cookie dough>
150g Prepared Pancake Mix
70g unsalted butter
10g cocoa powder
1 tbsp milk

<Ganache> 18cm×18cm mold
100g Milk chocolate
150g Black chocolate
150ml whipping cream
10g unsalted butter

Instructions:
1. Mix the pancake mix and cocoa powder in a bowl and add cold butter cut into 1cm cubes.
2. Rub your fingertips together to crush the butter and blend the flour and butter together to crumble a dough.
3. Add the milk, mix roughly, wrap in plastic wrap, and let rest in the refrigerator for about 15 minutes
  Note : If you bake it right away, it will puff up, so let it rest a bit.
4. Place a layer of plastic wrap on a stand, place the dough on top, and place another layer of plastic wrap on top.
5. Roll out the cookie dough to a thickness of 3 mm and cut into 4 cm x 6 cm pieces.
6. Bake in an oven preheated to 180 ° C for 10 minutes.
7. When the heat is removed, place it on a net to cool it down.
8. Chop the chocolate into small pieces and place in a bowl.
9. Put the cream in another bowl and heat it in the 600W range for 1 minute.
10. When the cream is warm, pour it into a chocolate bowl and mix gently.
11. Add unsalted butter and mix further to dissolve.
12. Pour it into a tray with a parchment paper and harden it in the refrigerator. (2 hours or more)
13. When the raw chocolate is firm, cut it into pieces slightly smaller than the cookies.
  Note : Raw chocolate can be cut cleanly by warming the knife.
14. Lightly trace the surface of the raw chocolate with a warm knife to melt the surface.
15. Place the cookie and glue it. Turn it over and glue the other side in the same way.
16. Decorate with a chocolate pen if you like, and you’re done.

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