バレンタインにピッタリな生チョコトリュフです。
ダイソーやセリアで材料が揃ううえに、簡単に作れて濃厚なチョコが楽しめるので、ぜひお試しください😊
ご視聴ありがとうございます😊 チャネル登録、いいね していただけると嬉しいです✨✨
葉もれ日Kitchen
https://www.youtube.com/channel/UCli3KG5jfJpWLyDt2cUEupg?sub_confirmation=1
ベルマーク🔔を押すと毎回通知が届くようになります。
動画のコメントをいただけるととても嬉しいです♪
【材料】 約17~18個分
ミルクチョコレート 100g
ブラックチョコレート 100g
生クリーム 100ml
コーティング用チョコレート (ダイソーで購入可能)
<トッピング>
ココアパウダー 適量
【作り方】
1. チョコレートを細かく刻み、ボウルに入れます。
2. 別のボウルに生クリームを入れて600Wのレンジで1分加熱します。
3. 生クリームが温まったら、チョコレートのボウルに流し入れ静かに混ぜます。
4. ラップを敷いたバットに流し入れて冷蔵庫でしっかり固めます。(3時間以上)
5. 冷蔵庫から取り出し、約2cm角にカットし、丸めます。
※1個あたり15gくらいに重さをはかり、粒の大きさをそろえます。
6. 丸めたチョコは再度冷蔵庫で冷やします。
7. コーティング用のチョコレートを湯せんで溶かします。
8. 丸めたチョコをコーティング用のチョコレートにくぐらせます。
9. お好みでチョコペンなどでデコレーションしたら完成です。
Ingredients: 17-18 pieces
<Ganache>
100g Milk chocolate
100g Black chocolate
100ml whipping cream
<Decoration>
Cocoa powder
Chocolate for coating
Instructions:
1. Finely chop the chocolate and put it in a bowl.
2. Put the whipping cream in another bowl and heat it in a 600W microwave for 1 minute.
3. When the whipping cream is warm, pour it into a chocolate bowl and mix gently.
4. Pour it into a tray with plastic wrap and harden it in the refrigerator. (At least 3 hours)
5. Remove from the refrigerator, cut into about 2 cm squares, and roll out.
Note: Weigh each piece to about 15 grams and make sure the grains are uniform in size.
6. Chill the rolled chocolate in the refrigerator again.
7. Melt the chocolate for coating in a bowl over hot water.
8. Dip the chocolate rolls into the chocolate coating.
9. Decorate with a chocolate pen if you like, and you're done.
【instagram】
https://www.instagram.com/hamorebi_kitchen
【Twitter】
https://twitter.com/HamorebiKitchen
【音楽】 Epidemic Sound
https://www.epidemicsound.com
#トリュフ #バレンタイン #ダイソー #セリア #100均 #生チョコ #チョコレート
powered by Auto Youtube Summarize