【ジッパー袋と炊飯器で失敗しらず!】自家製甘酒のレシピ・作り方

今回はこちらの『ジッパー袋でかんたん 季節の保存食』の発売日!ということで、
その中から自家製甘酒の作り方をご紹介できることになりました◎

炊飯器とジッパー袋があれば失敗知らず、気軽に作れる手作り甘酒です。

材料は、米麹だけ。
米麹とお湯を混ぜ合わせて保温しておくだけです。

夜に仕込めば、朝出来立ての甘酒が出来上がります!

*よろしければチャンネル登録うれしいです!
https://bit.ly/32atVNS

詳しいレシピはこちら↓
https://www.futari-gohan.jp/amazake/

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【うれしいお知らせ】1年以上かけて作った新刊がでました!
『ジッパー袋でかんたん 季節の保存食』

季節の手仕事を”ちょっとやってみたい”人に。
食べ切れるぶんだけ、袋を使ってさくっとつくります。
みそ作り、梅干し、梅シロップ、ぬか漬け、キムチ、甘酒などなど。

ご興味あれば手にとっていただけたらうれしいです↓
https://www.amazon.co.jp/dp/4259566482

【こちらも好評発売中!】
『野菜の「べんり漬け」』
忙しくても野菜をたっぷり食べられるように、
そんな想いでつくりました。
https://www.amazon.co.jp/dp/4074390558

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●Handmade amazake without fail with zipper bag

■ Materials (easy to make)
Rice koji (raw koji / dried koji is acceptable) 200g
400ml of hot water at 60 ℃

■ How to make
[1] Put rice koji and hot water in a zipper bag,
Knead so that the water spreads throughout.

[2] Keep the rice cooker warm and put a zipper bag on the inner pot
Open the zipper slightly and keep it warm for 8-10 hours.
If possible, mix several times on the bag to rub it.

★ Point
Finishes with a gentle sweetness.
If you are worried about crushing, you can use a mixer.

・ It can be stored for about one week in refrigeration and for about one month in freezing.
(* Frozen storage is recommended: It is recommended that the zipper bag be stored in a plate shape and stored frozen. Since it does not freeze completely, it can be folded and used as it is.)

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